Super Foods Smochine Deshidratate 1Kg

Super Foods Smochine Deshidratate 1Kg
 

Super Foods Smochine Deshidratate 1Kg

60,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
super-foods.ro
Descrierea produsului
O sursă excelentă de fibre și pline de vitamine și minerale, smochinele uscate sau proaspete au o istorie lungă și ilustrată. Cunoscute a fi un ingredient sănătos și versatil, pot adăuga o izbucnire de dulceață la tot felul de preparate culinare... Smochinul este unul dintre copacii cei mai vechi ai lumii. Smochinele își pot urmări istoria înapoi în cele mai vechi timpuri, cu mențiuni în Biblie și în alte scrieri antice. Se crede că acestea au fost cultivate pentru prima dată în Egipt. Acestea s-au răspândit în Creta antică și apoi ulterior, în jurul secolului al IX-lea î. Hr. , în Grecia antică, unde au devenit un aliment de bază în dieta tradițională. Smochinele au fost ținute în așa măsură de grecii că au creat legi care interzic exportul smochinelor de cea mai bună calitate. Au fost venerate și în Roma antică, unde au fost considerate fructe sacre. Potrivit mitului roman, lupul care a hrănit fondatorii gemeni ai Romei, Romulus și Remus, se odihnea sub un smochin. În această perioadă de istorie, cel puțin 29 de soiuri de smochine au fost deja cunoscute. Stiati ca smochinele au fost gustarile preferate ale Cleopatrei si ca aceste fructe au fost primele cultivate de om? Un smochin (pe numele sau stiintific Ficus Carica) atinge in mod frecvent varsta de 35 de ani, dar cei mai longevivi dintre acesti arbori pot sa traiasca si pana la venerabila varsta de 80 de ani. In zonele calde, cum sunt cele din zona Marii Mediterane, smochinii rodesc si de 3 ori pe an. Fructele au un gust unic, dulce, textura moale și crocanta in acelasi timp, fiind pline cu semințe ușor crocante, comestibile. Există mai multe varietăți de smochine, toate variind în ceea ce privește culoarea și textura. Caracteristica lor unică este o mică deschidere asemănătoare buzelor, numită ostilă în partea superioară care ajută la dezvoltarea fructelor. Nutrițional smochinele sunt bogate în zaharuri naturale, minerale și fibre solubile. Smochinele sunt bogate în minerale, inclusiv potasiu, calciu, magneziu, fier și cupru și sunt o sursă bună de vitamine antioxidante A și K, care contribuie la sănătate. O porție de 100g de smochine uscate asigură aproximativ: 209 calorii 3.3g proteine ​​ 1.5g grăsime 48.6g carbohidrat 9.2g fibrăO portie de 100g de smochine proaspete oferă aproximativ: 43 calorii 1,3 g proteine ​​ 0,3 g grăsime 9,5 g carbohidrat 2 g fibră Sub ce forma se comercializeaza smochinele Trebuie spus că smochinele se comercializează în special sub formă uscată, care este mai bogată în zaharuri decât fructele proaspete. Pe piata romanesca putem gasi si smochine proaspete (in special de import), dar cum am precizat mai sus, cele care se gasesc cel mai usor sunt smochinele uscate sau deshidratate. Smochinele uscate sunt mult mai usor de comercializat datorita faptului ca, in aceasta forma, smochinele uscate se pot pastra un timp indelungata fara a se altera, in comparative cu smochinele proaspete. Smochinele proaspete sunt atât de delicate și perisabile, si din acest motiv, majoritatea smochinelor sunt uscate, fie prin expunerea la lumina soarelui sau printr-un proces artificial, creând un fruct dulce și nutritiv uscat, care se poate bucura pe tot parcursul anului. . Smochinele uscate se vor păstra mult mai mult. Acestea pot fi păstrate într-un loc răcoros, întunecat sau în frigider. Smochinele uscate pastreaza integral calitatile nutritive ale fructelor proaspete, insa, avand in vedere ca nu contin apa, vor cantari mai putin, pastrandu-si, in acelasi timp continutul caloric. Beneficii pentru sanatate . Smochinele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale Smochinele sunt o sursă bună de potasiu, un mineral care ajută la controlul tensiunii arteriale. Deoarece mulți oameni nu numai că nu mănâncă destule fructe și legume, dar consumă cantități mari de sodiu, deoarece sarea este adesea adăugată la alimentele procesate, ele pot avea deficit de potasiu. Consumul scăzut de alimente bogate în potasiu, în special când este cuplat cu un aport ridicat de sodiu, poate duce la hipertensiune arterială. În studiul privind abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH), un grup a mâncat fructe și legume în loc de gustări și dulciuri și, de asemenea, a mâncat alimente cu conținut scăzut de grăsimi lactate. Această dietă a furnizat mai mult potasiu, magneziu și calciu. Un alt grup a mâncat o dietă "obișnuită" scăzută în fructe și legume, cu un conținut de grăsime. După opt săptămâni, grupul care a consumat dieta îmbunătățită și-a redus tensiunea arterială cu o medie de 5,5 puncte (sistolică) de peste 3,0 puncte (diastolică). Smochinele pot fi o cale dulce de a pierde in greutate Smochinele sunt o bună sursă de fibre dietetice. Fibrele și produsele bogate în fibre pot avea un efect pozitiv asupra gestionării greutății. Într-un studiu, femeile care și-au crescut aportul de fibre cu suplimente au scăzut semnificativ aportul de energie, totuși scorul lor de foame și de sațietate nu sa schimbat. Smochinele, ca și alte alimente cu fibre mari, pot fi utile în cadrul unui program de gestionare a greutății. . Fructele cele mai bogate în fibre includ mere, smochinele, perele și prunele. Pe lângă conținutul lor în potasiu și fibre, smochinele au apărut din sistemul nostru de clasificare alimentară ca sursă bună de oligoelemente minerale. Consolidarea oaselor Studiile spun că smochinele sunt bogate în calciu, care este una dintre cele mai importante componente în întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză. [5] Acestea sunt, de asemenea, bogate în fosfor, care încurajează formarea oaselor , dacă există o deteriorare sau o degradare a oaselor. Un ajutor pentru persoanele care au diabet American Diabetes Association recomanda smochinele ca un tratament, , care ajuta la promovarea functiei de control al diabetului zaharat. Frunzele de smochine reduc cantitatea de insulină necesară pacienților diabetici care trebuie să faca injecții cu insulină în mod regulat. Sunt bogate în potasiu, care ajută la reglarea cantității de zahăr absorbită de organism după masă Proprietăți antioxidante Așa cum am menționat, smochinele sunt o sursă bogată de polifenoli. Polifenolii sunt antioxidanți care protejează corpul uman împotriva stresului oxidativ. În plus, frunzele de smochin au un efect inhibitor asupra trigliceridelor, ceea ce face ca numărul lor să scadă. Trigliceridele reprezintă un alt factor major în spatele diferitelor boli cardiace. Împiedicați constipația Potrivit unui studiu condus de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Scranton, SUA, fructele precum smochinele contin o cantitate buna de fibre. Această concentrație ridicată de fibre ajută la promovarea funcției normale a intestinului și prevenirea constipației. Nu numai că împiedică constipația, ci și elimină diareea și mișcările intestinale nesănătoase sau neregulate. Niveluri scăzute de colesterol Figurile conțin pectină, o fibră solubilă care stimulează mișcările sănătoase ale intestinului. Acestea pot avea un efect de laxativă, după cum se menționează, deoarece acestea sunt una dintre cele mai multe alimente bogate în fibre disponibile. Când fibrele se deplasează prin tractul digestiv, se înmoaie un exces de colesterol și le transportă către sistemul excretor care trebuie eliminat din organism. Conform studiilor privind pectina, este asociat și cu scăderea nivelului de colesterol și a activităților anticanceroase. Reduceți simptomele bolii Alzheimer Smochinele sunt considerate unul dintre cele mai bune fructe atunci când vine vorba de atenuarea neuroinflamării. Un studiu efectuat de către prof. Guillemin GJ, Neuroscience, Departamentul de Științe Biomedicale, Centrul Universitar Macquarie pentru Cercetarea Bolilor Motorului Neuron, a arătat că fructul este capabil să reducă citokinele inflamatorii în timpul îmbătrânirii. Cu alte cuvinte, are un efect benefic asupra bolilor neurodegenerative cum ar fi Alzheimer pentru oameni. Tratamentul bronșitei Chimicalele naturale din frunzele de smochine le fac o componentă ideală pentru o bază de ceai. Ceaiul din frunze de smochin a fost prescris în mod obișnuit pentru diferite afecțiuni respiratorii, cum ar fi bronșita, și este, de asemenea, utilizat ca o modalitate de a preveni și de a diminua simptomele astmului. Preveniți pierderea de calciu Persoanele care mențin o dietă bogată în sodiu pot fi afectate de o pierdere crescută de calciu. Conținutul ridicat de potasiu din smochine ajută la evitarea acestei afecțiuni și reglementează conținutul de deșeuri în urină, conform Journal of Clinical Endocrinology si Metabolism. Reduce pierderea de calciu în timp ce elimină din ce în ce mai mult cantitatea de acid uric și alte toxine dăunătoare din organism. Împiedicați degenerarea maculară Cauza majoră a pierderii vederii la vârstnici este degenerescența maculară. Sucurile organice sunt bune pentru a vă ajuta să evitați acest simptom comun al îmbătrânirii. Amelioreaza durerea si stresul corzilor vocale Smochine ajută la vindecarea și protejarea gâtului. Aceste fructe și sucurile lor naturale pot ameliora durerea și stresul și asupra corzilor vocale. Pielea și sănătatea părului Smochinele sunt bogate în flavonoide și polifenoli, care sunt antioxidanți care împiedică deteriorarea cauzată de radicalii liberi. Ei au un nivel ridicat de alcani și, prin urmare, ajută la reglarea pH-ului corpului. Fructele sunt folosite pentru a trata mai multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis. Alte beneficii Smochinele contin agenți digestivi eficienți și sunt cunoscuți pentru proprietățile lor calmante și laxative și sunt, de asemenea, scăzute în grăsimi și zahăr. Acestea ajută la tratarea diferitelor condiții de sănătate care includ: Tulburări respiratorii precum tuse convulsivă și astm bronșic Constipație, indigestie, dureri de stomac și diverse alte afecțiuni intestinale Febră Afecțiuni hepaticeConsumul prea multor smochine poate provoca diaree. De asemenea, există persoane alergice la smochine iar reacțiile alergice rezultate pot fi ușoare până la severe. Ca întotdeauna, înainte de a face o schimbare majoră în dieta dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră. Cum le putem consuma Smochinele pot fi consumate in forma proaspata sau uscata, in functie de preferinta fiecaruia. Poti sa le mananci pe post de gustare, desert, sa le adaugi in smoothieuri hranitoare, prajituri, creme, sa le pasezi pentru a forma o pasta sau sa pregatesti din ele o dulceata cu un gust deosebit. Smochinele nu sunt doar ingredientul principal într-o bucatarie foarte populară, ele fiind si o delicatesă culinară prin excelență. Gustul și textura smochinelor sa unică. Smochinele sunt dulci și prezintă o textură complexă . Informatiile prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul medicului si tratamentele medicale prescrise.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.